Welkom op de website van de Raad van Elf. De Raad van Elf is een onderdeel van Carnavalsvereniging de Krutjesrapers. Wij ondersteunen het bestuur en de vereniging overal waar dat mogelijk is. Samen met de Prins van Krutjesgat en zijn Adjudant maken wij er overal een mooi feest van. Kijk ook eens op Facebook voor de laatste berichten:  https://nl-nl.facebook.com/pg/Raad-van-Elf-1031059836956855/posts/

 


Raad van Elf

Raad van Elf

Hieronder stellen wij de Raad van Elf voor. Wil je ook een bijdrage leveren? Neem dan contact met een van de Raadsleden, via Facebook of stuur ons een email via dekrutjesrapers.nl/contact

Guido Harteveld

Guido Harteveld

Opper

D'n Opper is de regelaar van de Raad van Elf. Hij zorgt ervoor dat de taken worden verdeeld en dat iedereen weet hoelaat en waar hij wordt verwacht. Ook is d'n Opper lid van het bestuur van cv de Krutjesrapers en geeft zo de Raad van Elf een stem in het bestuur.

Neventaken Bestuur, Oberrace

Richard van der Plas

Richard van der Plas

P.V.O. (Plaats Vervangend Opper)

Richard is door de Raad van Elf verkozen tot PVO. Samen met d'n Opper regelt en coördineert hij de zaken voor de Raad van Elf. Richard is de grootste fan van de band Vangrail. Doordat zij op dinsdag in de tent optreden ziet hij erop toe dat er niet te vroeg wordt gepiekt.

Neventaken Krantencommissie, Oberrace

Edwin Crins

Edwin Crins

D'n Vrek (van de Rv11)

Edwin is de toezichthouder van alle financiële zaken van en rondom de Raad van Elf. Deze creatieveling is geregeld tot in de late uurtjes bezig met het bedenken en maken van allerhande creaties voor bijvoorbeeld de Oberrace. Edwin maakt na zijn werk graag tijd vrij om "één biertje'' te drinken met de Raad van Elf. Ook is Edwin de Steekbewaarder. Dit is een belangrijke titel binnen de Raad van Elf waarbij hij er zorg voor draagt dat de hoofddeksels van de Raadsleden veilig worden opgeborgen na een activiteit.

Neventaken Ledenadministratie, Steekbewaarder, Penningmeester Rv11, Oberrace, Wagenbouwspecialist

Hendri Fabrie

Hendri Fabrie

Raadslid

Hendri is de stille kracht achter de Raad van Elf. Hij zal altijd een oogje in het zeil houden, gezien óf ongezien. Hij kan koffie drinken als de beste en geniet van de kleine dingen die er om hem heen plaatsvinden. Hij is verantwoordelijk voor de welkomstborden die rond carnaval te zien zijn als je Krutjesgat binnen rijdt. Hij zorgt ervoor dat de borden voor carnaval worden opgehangen en weer worden opgeborgen. Een genieter met een enorme passie voor carnaval.

Neventaken All-round inzetbaar, Oberrace

Simon van Lier

Simon van Lier

Raadslid

Simon is allround inzetbaar rondom alle zaken die betrekking hebben op de Raad van Elf. Daarnaast is hij een van de gangmakers tijdens vrijwel alle activiteiten en heeft hij grote invloed op de invulling van de filmpjes die de Raad van Elf maakt.

Neventaken Raadsvlogger, initiator/scenarioschrijver/regisseur/vaste acteur Rv11 filmpjes, Oberrace

Allard Pos

Allard Pos

Raadslid

Allard is de initiator en wagenbouwer van de Prinsenwagen. Door zijn inzet en doorzettingsvermogen is het laatste ontwerp volledig uitgewerkt en is de wagen opnieuw opgebouwd. Ook is hij met zijn horeca achtergrond de Raad van Elf zeer verdienstelijk als Raadsober.

Neventaken Raadsober, wagenbouwer Prinsenwagen, Oberrace

Sjors Dogge

Sjors Dogge

Raadslid

Sjors versterkt sinds 2019 de Raad van Elf. De vooraf hoge verwachtingen heeft hij waargemaakt. Sjors is met zijn inzet en enthousiasme een waardevolle aanvulling bij de Raad. Sjors heeft, in tegenstelling tot veel andere Raadsleden, wel muzikaal talent. Hij is de initiator en vormgever van de hit 'Beste barman, tap voor ons een biertje, en doe daar ook een Vliegend Hertje bij'.

Neventaken Krantencommissie, Oberrace

Rob Donkers

Rob Donkers

Raadslid

Rob is sinds 2019 lid van de Raad van Elf. Duidelijk is dat zijn inzet, enthousiasme en doorzettingsvermogen wordt gewaardeerd. Ook heeft hij het team van de Oberrace versterkt en is hij allround inzetbaar voor allerhande zaken die geregeld of gemaakt moeten worden. Daarnaast kan hij 'hakkuh' als geen ander. Sinds 2023 is hij toegevoegd aan het team van Raadsvloggers.

Neventaken All-round inzetbaar, Raadsvlogger, Oberrace, Wagenbouwspecialist

Stefan van Diesen

Stefan van Diesen

Raadslid

Na carnaval 2020 is Stefan ons team komen versterken. Niet wetende dat wij pas in 2022 opnieuw carnaval zouden kunnen vieren. Stefan is een fanatieke carnavalsvierder. Daarnaast heeft hij laten dat hij van toegevoegde waarde is voor ons team met de georganiseerde activiteiten en de renovatie van de carnavalswagen.

Neventaken All-round inzetbaar, Oberrace, Wagenbouwspecialist

Myke Sanders

Myke Sanders

Raadslid

Myke, alias 'de duiker' of 'de borrelman' is vanaf carnaval 2023 toegevoegd aan ons team. Met het 11-11 bal is hij als Raadslid geïnstalleerd. Met Myke in het team zullen er altijd voldoende borrels op voorraad zijn.

Neventaken All-round inzetbaar, Oberrace

Maikel de Vries

Maikel de Vries

Raadslid

Maikel is sinds carnaval 2023 Raadslid. Met het 11-11 bal is hij geïnstalleerd. Maikel is een goede bekende in Krutjesgat. Hij is Jeugdprins van CV de Dommelsoppers geweest (2012).

Neventaken All-round inzetbaar, Oberrace

Vacature

Vacature

Jouw foto hier? Denk jij dat je een toegevoegde waarde kan zijn voor de Raad van Elf? Wij gaan graag het gesprek aan. Meld je aan bij een van de Raadsleden, via Facebook of stuur ons een email via dekrutjesrapers.nl/contact

Genootschap Bokalen Rv11 Oude Stijl

Genootschap Bokalen Rv11 Oude Stijl

De Raad van Elf Bokaal Oude Stijl is een symbolische erkenning en werd tussen 2015 en 2018 uitgereikt aan slechts enkele personen. Deze hebben zich bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt voor het carnaval in Krutjesgat, maar voornamelijk voor de Raad van Elf. De Raad van Elf Bokaal is de eerste officiële onderscheiding in de historie van de Raad van Elf van cv de Krutjesrapers. Deze onderscheiding is in het verenigingsleven slechts enkele malen uitgereikt. De betrokkene zal worden bijgeschreven in het register, genaamd Het Genootschap der Bokalen Raad van Elf. Het register bestaat uit:

2015 Andy Vermeulen en Ad Megens

2016 Pieter Egmond

2017 Ronald Brekelmans

2018 Flip Spooren

Genootschap Bokalen Rv11 Nieuwe Stijl

Genootschap Bokalen Rv11 Nieuwe Stijl

De Raad van Elf Bokaal nieuwe stijl is een symbolische erkenning en wordt sinds 2021 uitgereikt. De Bokaal wordt zeer sporadisch uitgereikt tijdens het 11-11 bal en enkel aan personen die zicht gedurende langere periode buitengewoon verdienstelijk hebben gemaakt voor in het bijzonder de Raad van Elf. Dit kan zichtbaar zijn geweest voor het grote publiek, maar veel vaker geschied dit achter de schermen. De Raad van Elf Bokaal kan in beginsel aan iedere Krutjesraper worden toegekend. De betrokkene zal worden bijgeschreven in het register, genaamd Het Genootschap der Bokalen Raad van Elf. Het register bestaat uit:

2021 Jasper van Zuuren

2023 Hans Teulings

Plaats Vervangend Opper Buiten Dienst

Plaats Vervangend Opper Buiten Dienst

Flip Spooren Na vele jaren als Raadslid en daarna als PVO actief te zijn geweest heeft Flip enkele jaren geleden de overstap gemaakt naar het bestuur. Met zijn inzet, gedrevenheid en niet te stoppen enthousiasme heeft hij een zeer positieve bijdrage geleverd aan de Raad van Elf. Flip draagt het insigne PVO B.D.

Beschermheer

Beschermheer

Anne Douma ''Een beschermheer is een persoon van hoge rang die een groep personen van een lagere rang bescherming verleent.'' Anne heeft zich zeer verdienstelijk gemaakt voor de Raad van Elf en ziet onafhankelijk toe op de groep als geheel. Hij beoordeelt, ondersteunt en adviseert de Raad van Elf en corrigeert waar dit nodig blijkt te zijn.

De Krutjesgatse Carnavallerskunner

De Krutjesgatse Carnavallerskunner

De Raad van Elf is de Krutjesgatse Oberrace. Al sinds vele jaren wordt deze activiteit op carnavalsmaandag georganiseerd. De Oberrace heeft in de loop van de jaren een aantal veranderingen ondergaan. En de Raad van Elf blijft het concept verder ontwikkelen. Dit jaar is er voor een nieuwe invulling gekozen. Gebaseerd op het televisieprogramma ‘de Alleskunner’ heeft de Raad van Elf hieraan een carnavaleske twist gegeven. De Carnavallerskunner bestaat uit meerdere eenvoudige, ludieke carnavaleske spellen. Het is een afvalstrijd waarbij het niet belangrijk is om een spel te winnen, maar om juist niet te verliezen. De kandidaat die de opdracht niet of als laatste volbrengt, valt af en moet het spel verlaten. De laatste twee deelnemers spelen het slotspel en maken kans op de felbegeerde wisseltrofee en de titel Krutjesgatse Carnavallerskunner 2023! Er zijn twee categorieën welke achtereenvolgens het gehele spel spelen. De eerste categorie is de Horecaklasse. Medewerkers van elke horecagelegenheid in Krutjesgat kunnen zich hiervoor inschrijven. De tweede categorie is de Krutjesgat VIP-klasse. Hiervoor wordt door de Raad van Elf een selectie gemaakt. Deze deelnemers worden persoonlijk uitgenodigd. De Carnavallerskunner wordt georganiseerd door de Raad van Elf in samenwerking met Café Restaurant de Zwaan. Het evenement zal plaatsvinden op carnavalsmaandag 20 februari 2023 in de Residentietent van cv de Krutjesrapers op het Kerkplein. De toegang is gratis. De tent is open vanaf 13.00 uur. Het programma start om 13.30 uur. Bij inschrijving verklaart de deelnemer op de hoogte te zijn van, en akkoord te zijn met, de bepalingen van het Algemeen Reglement. Kinderhoek Ook aan de kinderen is gedacht. Er zal een deel van de tent worden ingericht zodat ook de jongste carnavalsvierders zich kunnen vermaken. We zien je graag in de tent om dit vernieuwde evenement van dichtbij mee te maken en de deelnemers toe te juichen. Iedereen, van jong tot oud, is welkom. Klik hieronder voor het Algemeen Regelement.

Algemeen Reglement Krutjesgatse Carnavallerskunner 2023

Fotogallerij

Carnaval 2019 - Prins Jarno
Carnaval 2020 - Prins Bas
Carnaval 2022 - Prins Menno
Carnaval 2023 - Prins Menno