Raad van Elf
 
c.v. De Krutjesrapers

 

(Raad van Elf // Raad van Elf Bokaal // PVO B.D. // Beschermheer // Oberrace)

Raad van Elf

Raad van Elf

De Raad van Elf is een onderdeel van Carnavalsvereniging de Krutjesrapers. Wij ondersteunen het bestuur en de vereniging. Samen met de Prins en Adjudant maken wij er overal een mooi feest van. Graag stellen wij ons aan u voor!

Guido Harteveld

Guido Harteveld

Opper

D'n Opper is de regelaar van de Raad van Elf. Hij zorgt ervoor dat de taken worden verdeeld en dat iedereen weet hoelaat en waar hij wordt verwacht. Ook is d'n Opper lid van het bestuur van cv de Krutjesrapers en geeft zo de Raad van Elf een stem in het bestuur.

Neventaak Oberrace

Richard van der Plas

Richard van der Plas

P.V.O. (Plaats Vervangend Opper)

Richard is door de Raad van Elf verkozen tot PVO. Samen met d'n Opper regelt en coördineert hij de zaken voor de Raad van Elf. Richard is de grootste fan van de band Vangrail. Doordat zij op dinsdag in de tent optreden ziet hij erop toe dat er niet te vroeg wordt gepiekt. Richard reist geregeld voor zijn werk de wereld over. Gelukkig zorgt hij er altijd voor dat hij op tijd terug is om carnaval te vieren met zijn lievelingsclubje; de Raad van Elf!

Neventaak Oberrace, Krantencommissie

Edwin Crins

Edwin Crins

Vrek

Edwin is de toezichthouder van alle financiële zaken rondom de Raad van Elf. Deze creatieveling is geregeld tot in de late uurtjes bezig met het bedenken en maken van allerhande creaties voor bijvoorbeeld de Oberrace. Edwin maakt na zijn werk graag tijd vrij om "één biertje'' te drinken met de Raad van Elf. Ook is Edwin de Steekbewaarder. Dit is een belangrijke titel binnen de Raad van Elf waarbij hij er zorg voor draagt dat de hoofddeksels van de Raadsleden veilig worden opgeborgen na een activiteit.

Neventaken Oberrace, Ledenadministratie, Steekbewaarder, Penningmeester Rv11

Robin Jansen

Robin Jansen

Raadslid

Robin is de handige Harry van de Raad die meehelpt om de creaties van de Raad van Elf vorm te geven. Robin is vrijwel altijd aanwezig tijdens de activiteiten, zelden mist hij er een. Robin is goed voor vele sterke verhalen. In de meeste verhalen hiervan gelooft hij zelf ook. Met het komende 11-11 bal nemen wij afscheid van Robin als Raadslid.

Neventaak Prinsenwagen

Enrico Robbemont

Enrico Robbemont

Hoffotograaf

Enrico is Hoffotograaf van cv de Krutjesrapers. Hij legt alle gebeurtenissen vast op beeld voor de carnavalskrant, website en Facebook. Hij bedenkt, ontwerpt en creëert de promotiematerialen voor de Raad van Elf en zet zich in voor vele randzaken rondom de Raad van Elf. Met komend 11-11 bal nemen wij afscheid van Enrico als Raadslid. Hij neemt de functie van Adjudant van de Prins over van zijn voorganger Arjen.

Neventaken Hoffotograaf, creatief designer

Twan van Hannen

Twan van Hannen

Raadslid

Twan is een all-round inzetbaar Raadslid. Hij is de conciërge van de Raad van Elf die voor alle technische problemen een passende oplossing weet te bedenken. Hij is als commissielid zeer betrokken bij de Krutjesgatse Optocht. De Raadsdag en de optocht zijn voor Twan een van de hoogtepunten van het carnavalsseizoen.

Neventaak Optochtcommissie

Hendri Fabrie

Hendri Fabrie

Raadslid

Hendri is de stille kracht achter de Raad van Elf. Hij zal altijd een oogje in het zeil houden, gezien óf ongezien. Hij kan koffie drinken als de beste en geniet van de kleine dingen die er om hem heen plaatsvinden. Hij is verantwoordelijk voor de welkomstborden die rond carnaval te zien zijn als je Krutjesgat binnen rijdt. Hij zorgt ervoor dat de borden voor carnaval worden opgehangen en weer worden opgeborgen. Een genieter met een enorme passie voor carnaval.

Neventaak All-round inzetbaar

Henry Kuijten

Henry Kuijten

Raadslid

Henry is sinds enkele jaren opnieuw lid van de Raad van Elf. Henry is een herintreder; hij is eerder ook al lid geweest van de Raad. Naast zijn bijdrage binnen de Raad van Elf is hij ook lid van de Krantencommissie en is hij een van de organisatoren van de jaarlijkse Goederen- en Dienstenveiling. Ook zet hij zich in voor de Oberrace. Henry is een alom genieter en een van de sfeermakers binnen de Raad van Elf.

Neventaken Oberrace, Goederen- en Dienstenveiling, Krantencommissie

Simon van Lier

Simon van Lier

Raadslid

Simon is allround inzetbaar rondom alle zaken die betrekking hebben op de Raad van Elf. Daarnaast is hij een van de gangmakers tijdens vrijwel alle activiteiten en heeft hij grote invloed op de invulling van de filmpjes die de Raad van Elf maakt.

Neventaak Raadsvlogger, initiator/scenarioschrijver/regisseur/vaste acteur Rv11 filmpjes

Allard Pos

Allard Pos

Raadslid

Allard is de initiator en wagenbouwer van de Prinsenwagen. Door zijn inzet en doorzettingsvermogen is het nieuwe ontwerp volledig uitgewerkt en is de wagen opnieuw opgebouwd. Ook is hij met zijn horeca achtergrond de Raad van Elf zeer verdienstelijk als Raadsober.

Neventaken Raadsober, wagenbouwer Prinsenwagen

Wout Pos

Wout Pos

Raadslid

Wout is mede-initiator van de herinrichting van de Prinsenwagen. Door zijn bemoeienis is de wagen niet alleen mooi, maar ook praktisch geworden. Gezien zijn achtergrond is hij door de raad benoemd als (2e) Raadsober én BBQ-master, taken die hem op het lijf zijn geschreven.

Neventaken Raadsober, wagenbouwer Prinsenwagen

Sjors Dogge

Sjors Dogge

Raadslid

Voor Sjors was carnaval 2019 het eerste jaar bij de Raad. De hoge verwachtingen heeft hij waargemaakt. Sjors is met zijn inzet en enthousiasme een waardevolle aanvulling bij de Raad. Daarnaast zet hij zich in voor onderstaande commissies.

Neventaken Krantencommissie, Goederen- en Dienstenveiling

Rob Donkers

Rob Donkers

Raadslid

Voor Rob was 2019 het eerste jaar als Raadslid. Duidelijk is dat zijn inzet, enthousiasme en manier van aanpak wordt gewaardeerd. Ook heeft hij het team van de Oberrace versterkt.

Neventaak Oberrace

Het Genootschap der Bokalen Raad van Elf

Het Genootschap der Bokalen Raad van Elf

De Raad van Elf Bokaal is een symbolische erkenning en wordt uitgereikt aan een persoon die zich verdienstelijk heeft gemaakt voor het carnaval in Krutjesgat, maar in het bijzonder voor de Raad van Elf. Dit kan zichtbaar zijn geweest voor het grote publiek, maar veel vaker geschied dit achter de schermen. De Raad van Elf Bokaal kan in beginsel aan iedere Krutjesraper worden toegekend. De Raad van Elf Bokaal is de eerste officiële onderscheiding in de historie van de Raad van Elf van cv de Krutjesrapers. Deze onderscheiding is in het lange verenigingsleven slechts enkele malen uitgereikt. De betrokkene zal worden bijgeschreven in het register, genaamd Het Genootschap der Bokalen Raad van Elf. Het register bestaat uit:

2015 Andy Vermeulen en Ad Megens

2016 Pieter Egmond

2017 Ronald Brekelmans

2018 Flip Spooren

Plaats Vervangend Opper Buiten Dienst

Plaats Vervangend Opper Buiten Dienst

Flip Spooren Na vele jaren als Raadslid en daarna als PVO actief te zijn geweest heeft Flip de overstap gemaakt naar het bestuur. Met zijn inzet, gedrevenheid en niet te stoppen enthousiasme heeft hij een zeer positieve bijdrage geleverd aan de Raad van Elf. Flip draagt het insigne PVO B.D.

Beschermheer

Beschermheer

Anne Douma ''Een beschermheer is een persoon van hoge rang die een groep personen van een lagere rang bescherming verleent.'' Anne heeft zich zeer verdienstelijk gemaakt voor de Raad van Elf en ziet onafhankelijk toe op de groep als geheel. Hij beoordeelt, ondersteunt en adviseert de Raad van Elf en corrigeert waar dit nodig blijkt te zijn.

Oberrace

Oberrace

De Raad van Elf organiseert: de Krutjesgatse Oberrace 2020 op carnavalsmaandag 24 februari 2020!

Vanaf 2010 organiseert de Raad van Elf jaarlijks de Krutjesgatse Oberrace. Het uitgangspunt was destijds om een nieuwe activiteit te organiseren op de carnavals maandagmiddag. Sinds dat jaar hebben wij in goede samenwerking met café Het Raadhuis, café ’t Sonneke en cafetaria Spierings de Oberrace georganiseerd. Nadat beide cafés van eigenaar wisselden hebben wij tot en met carnaval 2018 met volle tevredenheid samengewerkt met café Het Raadhuis.

Vanaf 2019 wordt de Oberrace georganiseerd in de carnavalstent op het Kerkplein in samenwerking met Café Restaurant de Zwaan.

Het spelelement van de Oberrace blijft onveranderd; Elke deelnemer van het team (bestaande uit twee personen) start met een dienblad gevuld met 11 glazen bier, waarmee het ludieke en toch vaak lastige parcours afgelegd zal moeten worden. Welk team houdt het meeste bier over? Dat team zal worden uitgeroepen tot winnaar van de Oberrace en zal een jaar lang trotse eigenaar zijn van de wisseltroffee. De Krutjesgatse Oberrace vindt plaats op carnavalsmaandag 24 februari 2020. Er wordt door de horecaklasse en de carnavalsvierdersklasse gestreden om hun eigen wisseltroffee. De winnaars van beide klassen strijden vervolgens om de hoofdprijs. De hoofdprijs is dit jaar een volledig verzorgde bootreis van Krutjesgat naar Raopersgat en weer terug. Deze middag zal de Raad van Elf het winnende team volledig in de watten leggen.

Wagenbouwersbrunch Voor de Oberrace wordt de Wagenbouwersbrunch georganiseerd. Deze start om 12.00 uur in de zaal van de Zwaan.

Oberrace Arrangement Voor slechts € 14,50 kan er genoten worden van de brunch in de Zwaan, krijg je een Oberrace Bierpul incl. 1x vullen, een broodje kroket/frikadel in de middag en gratis deelname aan de Oberrace. Ook aan de kinderen is gedacht. Kinderen tot 5 jaar brunchen gratis mee. Voor kinderen tot 10 jaar betaal je € 5,00. Zij mogen in de kinderhoek meedoen de KinderOberrace en krijgen gratis ranja en een snoepzak.

Kinderhoek In de kinderhoek kunnen de kinderen meedoen met de KinderOberrace. Ook kan hier gekleurd en gespeeld worden. Deelname is uiteraard wel op eigen risico.

Programma: 12.00 uur Wagenbouwersbrunch/ Ludieke huldiging in de zaal van de Zwaan 14.00 uur Krutjesgatse Oberrace in de tent 16.00 uur Foute uur

Inschrijven voor de Oberrace kan via email: oberrace@dekrutjesrapers.nl of aanmelden bij een van de leden van de Raad van Elf. De kaarten voor het arrangement zijn te koop bij de Zwaan. De entree in de tent is gratis. De Raad van Elf Pul is een collectorsitem en is in de tent te koop voor € 5,00 (incl. 1x gratis vullen).