Raad van Elf
 
c.v. De Krutjesrapers

 

(Raad van Elf // Raad van Elf Bokaal // PVO B.D. // Beschermheer // Oberrace)

Raad van Elf

Raad van Elf

De Raad van Elf is een onderdeel van Carnavalsvereniging de Krutjesrapers. Wij ondersteunen het bestuur en de vereniging. Samen met de Prins en Adjudant maken wij er overal een mooi feest van. Graag stellen wij ons aan u voor!

Guido Harteveld

Guido Harteveld

Opper

D'n Opper is de regelaar van de Raad van Elf. Hij zorgt ervoor dat de taken worden verdeeld en dat iedereen weet hoelaat en waar hij wordt verwacht. Ook is d'n Opper lid van het bestuur van cv de Krutjesrapers en geeft zo de Raad van Elf een stem in het bestuur.

Neventaken Bestuur, Oberrace

Richard van der Plas

Richard van der Plas

P.V.O. (Plaats Vervangend Opper)

Richard is door de Raad van Elf verkozen tot PVO. Samen met d'n Opper regelt en coördineert hij de zaken voor de Raad van Elf. Richard is de grootste fan van de band Vangrail. Doordat zij op dinsdag in de tent optreden ziet hij erop toe dat er niet te vroeg wordt gepiekt. Richard reist geregeld voor zijn werk de wereld over. Gelukkig zorgt hij er altijd voor dat hij op tijd terug is om carnaval te vieren met zijn lievelingsclubje; de Raad van Elf!

Neventaak Oberrace, Krantencommissie

Edwin Crins

Edwin Crins

Vrek

Edwin is de toezichthouder van alle financiële zaken rondom de Raad van Elf. Deze creatieveling is geregeld tot in de late uurtjes bezig met het bedenken en maken van allerhande creaties voor bijvoorbeeld de Oberrace. Edwin maakt na zijn werk graag tijd vrij om "één biertje'' te drinken met de Raad van Elf. Ook is Edwin de Steekbewaarder. Dit is een belangrijke titel binnen de Raad van Elf waarbij hij er zorg voor draagt dat de hoofddeksels van de Raadsleden veilig worden opgeborgen na een activiteit.

Neventaken Oberrace, Ledenadministratie, Steekbewaarder, Penningmeester Rv11

Hendri Fabrie

Hendri Fabrie

Raadslid

Hendri is de stille kracht achter de Raad van Elf. Hij zal altijd een oogje in het zeil houden, gezien óf ongezien. Hij kan koffie drinken als de beste en geniet van de kleine dingen die er om hem heen plaatsvinden. Hij is verantwoordelijk voor de welkomstborden die rond carnaval te zien zijn als je Krutjesgat binnen rijdt. Hij zorgt ervoor dat de borden voor carnaval worden opgehangen en weer worden opgeborgen. Een genieter met een enorme passie voor carnaval.

Neventaak All-round inzetbaar

Henry Kuijten

Henry Kuijten

Raadslid

Henry is sinds een aantal jaar opnieuw lid van de Raad van Elf. Henry is een herintreder; hij is eerder ook al lid geweest van de Raad. Naast zijn bijdrage binnen de Raad van Elf is hij ook lid van de Krantencommissie en is hij een van de organisatoren van de jaarlijkse Goederen- en Dienstenveiling. Ook zet hij zich in voor de Oberrace. Henry is een alom genieter en een van de sfeermakers binnen de Raad van Elf.

Neventaken Oberrace, Goederen- en Dienstenveiling, Krantencommissie

Simon van Lier

Simon van Lier

Raadslid

Simon is allround inzetbaar rondom alle zaken die betrekking hebben op de Raad van Elf. Daarnaast is hij een van de gangmakers tijdens vrijwel alle activiteiten en heeft hij grote invloed op de invulling van de filmpjes die de Raad van Elf maakt.

Neventaak Raadsvlogger, initiator/scenarioschrijver/regisseur/vaste acteur Rv11 filmpjes, Oberrace

Allard Pos

Allard Pos

Raadslid

Allard is de initiator en wagenbouwer van de Prinsenwagen. Door zijn inzet en doorzettingsvermogen is het nieuwe ontwerp volledig uitgewerkt en is de wagen opnieuw opgebouwd. Ook is hij met zijn horeca achtergrond de Raad van Elf zeer verdienstelijk als Raadsober.

Neventaken Raadsober, wagenbouwer Prinsenwagen

Wout Pos

Wout Pos

Raadslid

Wout is mede-initiator van de herinrichting van de Prinsenwagen. Door zijn bemoeienis is de wagen niet alleen mooi, maar ook praktisch geworden. Gezien zijn achtergrond is hij door de raad benoemd als (2e) Raadsober én BBQ-master, taken die hem op het lijf zijn geschreven.

Neventaken Raadsober, wagenbouwer Prinsenwagen

Sjors Dogge

Sjors Dogge

Raadslid

Sjors versterkt sinds 2019 de Raad van Elf. De vooraf hoge verwachtingen heeft hij waargemaakt. Sjors is met zijn inzet en enthousiasme een waardevolle aanvulling bij de Raad. Daarnaast zet hij zich in voor onderstaande commissies.

Neventaken Krantencommissie, Goederen- en Dienstenveiling

Rob Donkers

Rob Donkers

Raadslid

Rob is sinds 2019 lid van de Raad van Elf. Duidelijk is dat zijn inzet, enthousiasme en manier van aanpak wordt gewaardeerd. Ook heeft hij het team van de Oberrace versterkt en is hij allround inzetbaar voor allerhande zaken die geregeld of gemaakt moeten worden.

Neventaak Oberrace

Het Genootschap der Bokalen Raad van Elf

Het Genootschap der Bokalen Raad van Elf

De Raad van Elf Bokaal is een symbolische erkenning en wordt uitgereikt aan een persoon die zich verdienstelijk heeft gemaakt voor het carnaval in Krutjesgat, maar in het bijzonder voor de Raad van Elf. Dit kan zichtbaar zijn geweest voor het grote publiek, maar veel vaker geschied dit achter de schermen. De Raad van Elf Bokaal kan in beginsel aan iedere Krutjesraper worden toegekend. De Raad van Elf Bokaal is de eerste officiële onderscheiding in de historie van de Raad van Elf van cv de Krutjesrapers. Deze onderscheiding is in het lange verenigingsleven slechts enkele malen uitgereikt. De betrokkene zal worden bijgeschreven in het register, genaamd Het Genootschap der Bokalen Raad van Elf. Het register bestaat uit:

2015 Andy Vermeulen en Ad Megens

2016 Pieter Egmond

2017 Ronald Brekelmans

2018 Flip Spooren

Plaats Vervangend Opper Buiten Dienst

Plaats Vervangend Opper Buiten Dienst

Flip Spooren Na vele jaren als Raadslid en daarna als PVO actief te zijn geweest heeft Flip de overstap gemaakt naar het bestuur. Met zijn inzet, gedrevenheid en niet te stoppen enthousiasme heeft hij een zeer positieve bijdrage geleverd aan de Raad van Elf. Flip draagt het insigne PVO B.D.

Beschermheer

Beschermheer

Anne Douma ''Een beschermheer is een persoon van hoge rang die een groep personen van een lagere rang bescherming verleent.'' Anne heeft zich zeer verdienstelijk gemaakt voor de Raad van Elf en ziet onafhankelijk toe op de groep als geheel. Hij beoordeelt, ondersteunt en adviseert de Raad van Elf en corrigeert waar dit nodig blijkt te zijn.

Oberrace

Oberrace

De Raad van Elf organiseert: de Krutjesgatse Oberrace 2020 op carnavalsmaandag 24 februari 2020!

Na het succes van vorig jaar wordt de Krutjesgatse Oberrace opnieuw in de tent georganiseerd. Nieuw is dat er een thema aan wordt verbonden: Task Force Carnival. Een ware stormbaan zal opbloeien in het parcours. Ook is er in het spelelement een verandering doorgevoerd. De deelnemers starten niet met een dienblad gevuld met glazen bier maar onderweg zal het dienblad voorzien moeten worden mét de 11 glazen bier. Wie aan het einde van het parcours het meeste bier op het dienblad heeft opgehaald, in combinatie met de snelste tijd, zal de winnaar worden en een jaar lang eigenaar worden van de wisseltroffee!

Daarnaast staat nog een hoofdprijs op het spel: Voor de Recreantenklasse is dit een volledig door de Raad van Elf verzorgde bootreis van Krutjesgat naar Raopersgat en weer terug. De hoofdprijs voor de Horecaklasse is een volledig door de Raad van Elf verzorgde bierproeverij. Er zijn diverse verbeteringen doorgevoerd door de organisatie. Zo zal de race beter voor de toeschouwers gevolgd kunnen. Ook zullen er schermen worden geplaatst zodat je niets hoeft te missen van elke race.

Onveranderd blijven de twee categorieën waarvoor ingeschreven kan worden: De Recreantenklasse is bedoeld voor iedereen die carnaval viert. Daarnaast is er de horecaklasse. Hieraan kunnen alleen medewerkers van een horecazaak uit Krutjesgat deelnemen. Alle teams bestaan uit twee deelnemers en zijn minimaal 16 jaar oud. De Krutjesgatse Oberrace wordt georganiseerd door de Raad van Elf in samenwerking met Café Restaurant de Zwaan. Dit evenement zal plaatsvinden op carnavalsmaandag 24 februari 2020 in de Residentietent van cv de Krutjesrapers op het Kerkplein.

Wagenbouwersbrunch Direct voorafgaand aan de Oberrace wordt er een brunch in de Zwaan georganiseerd. Hier zullen de winnaars van de optocht (categorie grote wagens) worden geëerd en mogen zij plaatsnemen aan de VIP tafel.

Oberrace Arrangement Wij kunnen een volledig verzorgd arrangement aanbieden op deze maandagmiddag. Voor slechts € 14,50 kan er genoten worden van de brunch in de Zwaan, krijg je een Oberrace Bierpul incl. 1x vullen, een broodje kroket/frikadel in de middag en gratis deelname aan de Oberrace. Ook aan de kinderen is gedacht. Kinderen tot 5 jaar brunchen gratis mee. Voor elk kind tot 10 jaar betaal je € 5,00. Alle kinderen mogen in de kinderhoek meedoen de KinderOberrace en krijgen gratis ranja en een snoepzak.

Kinderhoek In de kinderhoek kunnen de kinderen meedoen met de KinderOberrace. Ook kan hier gekleurd en gespeeld worden. Deelname is uiteraard wel op eigen risico.

Programma: 12.00 uur Wagenbouwersbrunch/ Ludieke huldiging in de zaal van de Zwaan 14.00 uur Krutjesgatse Oberrace in de tent 16.00 uur Foute uur

Inschrijven voor de Oberrace kan via email: oberrace@dekrutjesrapers.nl of aanmelden bij een van de leden van de Raad van Elf. De kaarten voor het arrangement zijn te koop bij de Zwaan. De entree in de tent is gratis. De Raad van Elf Pul is een collectorsitem en is in de tent te koop voor € 5,00 (incl. 1x gratis vullen). Deelnemers ontvangen deze gratis.

Oberrace 2020
Algemeen Reglement
Algemeen Reglement Krutjesgatse Oberrace 2020_1.pdf (102.16KB)
Oberrace 2020
Algemeen Reglement
Algemeen Reglement Krutjesgatse Oberrace 2020_1.pdf (102.16KB)
Oberrace 2020
Inschrijfformulier
Inschrijfformulier Krutjesgatse Oberrace 2020.pdf (118.87KB)
Oberrace 2020
Inschrijfformulier
Inschrijfformulier Krutjesgatse Oberrace 2020.pdf (118.87KB)